Obiective
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!

Prin sistemul educațional actual, tinerii sunt direcționați mai puțin către meseriile practice, care explorează talentul meșteșugăresc și arta de a lucra cu mâinile. Odată cu dispariția școlilor profesionale, meseriile practice sunt din ce în ce mai ignorate și puțin vizate ca opțiuni în carieră de către tineri.

 

SCOP

Prin proiect vom contribui la formarea profesională și creșterea angajabilității în mediul rural, pentru foste zone industrializate din Regiunea Centru, în special satele și comunele din jurul orașului Bălan, județul Harghita și Regiunea Sud-Muntenia, cu precădere comunitatea rurală adiacentă orașului Giurgiu.

 

OBIECTIVE

 1. Formarea profesională a persoanelor din mediul rural și facilitarea unui loc de muncă în domenii non-agricole.

În cadrul proiectului vor beneficia de instruire minim 150 de persoane, din care minimum 100 de persoane vor fi certificate pe piața muncii.

 2. Crearea unor condiţii pentru dezvoltarea întreprinderilor profitabile non-agricole.

În cadrul proiectului se vor realiza:

- două cursuri de consiliere privind inițierea unei afaceri și accesarea de microcredite

- un ghid de afaceri, redactat pe înțelesul tuturor, care va conține informații actualizate referitoare la administrarea afacerilor, legislația muncii, obligațiile fiscale și financiare inerente.

3. Oferirea sprijinului pentru crearea de noi locuri de muncă/noi forme de ocupare pentru lucrătorii independenţi din zonele rurale şi promovarea culturii antreprenoriale în zonele rurale.