Etapele proiectului
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!

>> Primul pas este educația și pregătirea profesională print-o serie de cursuri

Peste 2000 de șomeri și persoane fără un loc de muncă din Harghita și Giurgiu vor primi materialele educaționale, informative, de consiliere și mediere profesionala și peste 150 de persoane vor absolvi unul din cele 7 cursuri de formare profesionala CNFPA și 2 cursuri de consultanță și asistență pentru începerea unei afaceri.

>> Septembrie: Identificăm oportunitățile de angajare și promovăm bunele practici locale care vizează meseriile proiectului

Vom face o serie de fotografii și materiale video, care vor scoate în evidență frumusețea acestor meserii, pasiunea oamenilor de a se dedica lor și beneficiile specializării în aceste domenii.  Interviurile cu antreprenorii care au inițiat aceste afaceri și cu angajații vor dezvălui povestea meseriei din prisma celui care o practică cu dedicație zi de zi și a celui care o coordonează cu pasiune și grijă.

Cu aceasta colecție de povești de succes se va comunica în presa scrisă, mediile online și social media, radio și TV, dar și în cadrul evenimentelor. Un spot TV și un spot radio vor face vizibilă misiunea proiectului și va crește interesul oamenilor fără un loc de muncă și a antreprenorilor din aceste domenii economice, față de proiect.

>> Octombrie: Publicăm un ghid de afaceri cu sfaturi financiare și juridice pentru începători

Ghidul de afaceri “Șansa unei vieti mai bune”, un important rezultat al proiectului, va cuprinde o introducere în educația financiară, necesară oricărui antreprenor la început de drum și se va încheia cu povestea meseriilor văzută prin ochii cursanților și a antreprenorilor implicați în proiect.

>> Decembrie, organizăm la București un eveniment final la care vor participa toți stakeholderii proiectului

Continuarea proiectului după perioada finanțării va fi asigurată de conferința finală, unde oamenii de afaceri care au avut deschiderea de a se implica în proiect își vor face cunoscute poveștile de succes.

La conferința finală…

… vom organiza o expoziție de fotografie despre specificitatea și frumusețea acestor meserii;

… vom prezenta materialul video cu afacerile de succes identificate prin proiect, potențiale locuri de muncă pentru cursanții din proiect;

… vom realiza un speed-dating între antreprenori la început de drum și antreprenori cu experiență.