Job-uri
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!
În numele partenerului său, 
companie multinațională de Software Engineering,
societatea de recrutare Veco-Rom SRL caută:
 
C++ Developer (Software Engineer) – Miercurea Ciuc
 
A.      NR.  LOCURI VACANTE – mai multe pozitii, cu diferite nivele de experienta, inclusiv nivel Senior!
 
B.      COMPANIE
 
-       Companie multinationala de Software Engineering, parte a unei organizatii worldwide cu interese si prezente worldwide (NU Outsourcing).
-       Produsele / proiectele prestate de catre clientul nostru acopera diverse sectiuni ale Industriei Auto, folosind tehnologii moderne.

 

C.    PROIECT: 
 
-       Aria de responsabilitate a postului presupune elaborarea (specificare, dezvoltare, test, integrare, mentenanta) software pentru aplicatii orientate obiect, desktop Windows, aplicatii care se pot folosi in ciclul de dezvoltare/testare/productie/service al autovehiculelor (sau componentelor inteligente al autovehicului):
-  Solutii  de software engineering universale pentru parametrizarea si diagnosticarea functiilor de control al (ECU-Electronic Control Unit) din autovehicule
-  Solutii pentru diagnosticare Cloud&Remote
-  Solutii pentru data logging/analyzing/monitoring
-  Solutii pentru simularea retelei de ECU in autovehicul
-  Solutii pentru programarea (flash programming) ECU-urilor
-  Solutii pentru mobile applications – Apps 4 Mobile Devices (iOS, Android)
-       Aceste tool-uri se reunesc sub numele generic de ‘VCI Communication Framework’ sau VCF.
-       Clientii sunt in general producatori germani de autovehicule (dar nu numai) si furnizorii acestora.
-       Aplicatia exista si e instalata la clienti. Exista un roadmap de noi release-uri periodice ce includ in general noi feature-uri, implementari de noi standarde, fix-uri.
-       Technology Stack: Visual Studio, C++, STL, Boost, Python, SVN, CMake, XML etc.
-       Durata proiectului: nedeterminata
-       Proiectul este pe termen lung si presupune si o faza de re-engineering in care gradual tool-urile incluse vor suferi un refactoring al interfetei utilizator spre .NET (WPF). Din acest motiv sunt binevenite si cunostinte de WPF, WCF.
-       De asemenea caracteristic lucrului pe produs, pe langa activitati de dezvoltare feature-uri noi, exista si activitati specifice precum:
-   Refactorizari
-   Optimizari
-   Bugfixing
-   Studiul arhitecturii si Analiza impact al modificarilor
-   Review Tehnic (cod, specificatii de dezvoltare si testare)
-   Etc.

 

 D.   ECHIPELE DE PROIECT:
 
-       Metodologie de dezvoltare agila: SCRUM cu product owner in Germania.
-       Echipele sunt mixte; exista dezvoltatori si testeri atat in Germania cat si in Romania. In general managementul proiectului este in Germania. Motivul e legat de nevoia contactului des cu clientul in ce priveste cerintele acestuia.
-       In general echipele sunt mici dar foarte puternice; echipa cuprinde in acest moment 7 dezvoltatori. In general atributiile de design sunt asignate programatorilor seniori insa nu este o regula. Totul depinde de competentele acumulate. Avem si programatori foarte tineri care au rol foarte important in design-ul solutiilor.
-       Comunicarea e foarte frecventa, are loc in limba engleza. Exista fie meeting-uri ale echipei (videoconferinte) cat si sesiuni de comunicare peer-to-peer in general utilizand GotoMeeting, Skype, WebEX.
-       Relatie stransa cu echipa din Germania: convorbiri zilnice cu echipa din Germania si uneori si cu clientii companiei.

 

E.     ALTE ASPECTE:
 
-       Dupa cum ati dedus, job-ul are multe din spoecificul lucrului pe un produs.
Nu e  vorba de un proiect unde exista o data clara de inceput si una de sfarsit.  Durata alocarii la aceasta activitate in mod normal este nelimitata; nu se intrevede pe termen mediu vreo reducere ori intrerupere a acesteia. 
-       In general avem interval extreme de mici in alocarile echipei;  roadmap-ul release-urilor e planificat cu mult timp inainte
-        Trecerea pe alte proiecte e posibila insa in general nu e foarte frecventa. Motivul e legat de curba de invatare mare a tehnologiilor si domeniului, respectiv de planificarile pe termen lung a activitatilor ce pot fi afectate temporar. Insa daca sunt prevazute facute din timp (cateva luni pentru a putea lua actiunile cele mai bune pt proiectele afectate) nu e problema.
-       Procesul de selectie intern cuprinde o intalnire cu Team Leader-ul si Group Leaderul si eventual HR assistant. Cu aceasta ocazie se prezinta din nou compania, produsele, tehnologiile si se trece in revista experienta candidatului. Group Leaderul verifica si cunostintele tehnice prin intrebari punctuale (nu se fac teste sau probe practice).
-       Consideram ca recrutarea personalului e unul din procesele cela mai importante ale firmei, necesita o atentie speciala si din aceasta cauza de acestea se ocupa cele mai importante si experimentate persoane din staff-ul tehnic. Putem astfel oferi informatii de prima mana despre viziunea, cultura organnizationala, contextul job-ului respectiv alte informatii utile candidatului pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza.

 

F.   PROFILUL POZITIEI:
 
-          Studii universitare tehnice in una din profilele (nu neaparat in aceasta ordine a importantei): Electronica si telecomunicatii, Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica – Informatica, Informatica Economica sau alt profil unde s-a studiat stiinta programarii calculatoarelor intensiv. Se admit si candidati pentru pozitii intermediare care sunt pe perioada studiilor de master dar au experienta acumulata pe pozitie de dezvoltator software pe tehnologiile cerute.
-          Criterii eliminatorii în procesul de selecție: C++, OOP,
-          Bune practici in designul si dezvoltarea aplicatiilor desktop si nu numai
-       Profilul psihologic: pasionat pentru software aplicat in inginerie, dedicat, respecta angajamentele, invata si vrea sa se perfectioneze continuu, inteligent, bun communicator, bun cunoscator al limbii engleze sau          germana, are o comunicare clara si coerenta.

 

 G.  BENEFICII:
 
-       Pachet salarial cu siguranta atractiv si pachete speciale pentru stimularea colaborarii pe termen lung
-       Echipa inalt calificata 
-       Proiecte provocatoare pentru clienti de marca din industria de profil 
-       Traininguri “in house” sau traininguri externe
-       Oportunitatea de a fi nu numai un dezvoltator software, ci un specialist complet care contribuie activ la design-ul solutiilor noastre 
-       Mediu de lucru informal si pozitiv.
 
Pentru mai multe informatii, va stam la dispozitie pe
 
adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  sau Tel: 0266-317450, Mobil: 0743-096546.